Uw koi medicijn op koiziekte.nl

Aan de hand van de symptomen snel een medicijn gevonden.

koi ziekte witte stip


Wat is witte stip?

Witte stip is parasiet (ciliaat). Witte stip kan zich snel door de koi of vissen populatie verspreiden. Witte stip is rijp als ze ca. 1mm. groot is. Als witte stip 1 mm groot is dan breken de volwassen parasieten door de huid en vallen eraf. Binnen een paar uur nestelen de kiemcellen zich waarna ze zich zullen vermenigvuldigen. Er worden dan meer dan 1000 infectie haardjes gevormd. Als de ontstane zwermsporen uitbreken moeten ze binnen 24 uur een gastheer zoek. Na deze periode van 24 uur sterven ze af.

Hoe ziet witte stip eruit?

Witte stip herken je aan de witte stipjes op de huid, vinnen, staart of kieuwen van de koi. Deze witte stipjes, de naam zegt het al, is witte stip. De koi die geinfecteerd zijn schuren, springen en willen de watertoevoerbuis in zwemmen. Ook krijgen ze een hogere slijm productie. Ze zijn in deze fase dus erg geïrriteerd en onrustig. Wanneer de koi's in een verder stadium zijn dan eten ze niet meer, worden passief en verliezen hun kleur. Ze liggen op de bodem of ,,hangen'' passief in het water. Vissen kunnen in een laterstadium ook bacterieële infecties krijgen en schimmel. De foto's aan de onderkant van deze pagina laten zien hoe witte stip eruit ziet.

Ontstaan van witte stip!

Witte stip ontstaat bij introductie van nieuwe vissen of koi's en door temperatuur schommelingen. Het verversen van water door de tuinslang in de vijver te leggen kan een oorzaak zijn bij voornamelijk kleinere vijvers.


Hoe kan ik witte stip behandelen?

Aanbevolen medicijn om witte stip te behandelen:

- Parazoryne is een unieke natuurlijke parasietverdrijvende behandeling op basis van natuurlijke kruiden werkzaam tegen de koi ziekte witte stip . parazoryne tast het vijverfilter niet aan.(Bij een grotere koivijver is behandelen met parazoryne een wat duurdere oplossing)

- Anti-Parasiet . Formaldehyde 40% in combinatie met Malachietgroen wordt gebruikt tegen de meeste ééncellige parasieten waaronder witte Stip . Anti parasiet is van de koi dokter Maarten Lammens.

- Anti Mix van de koidokter. Acriflavine samen met malachietgroen wordt gebruikt tegen witte stip .

let op! een goede beluchting van het vijverwater. Na behandeling blijven de witte puntjes tijdelijk even zichtbaar. Komen er witte puntjes bij dan is behandeling weer noodzakelijk.

Medicijnen tegen witte stip koop je in onze koi vijverwinkel.

Klik op volgende link: witte stip en bestel parazoryne, anti parasiet of anti mix in onze winkel.