Uw koi medicijn op koiziekte.nl

Aan de hand van de symptomen snel een medicijn gevonden.

huidworm

Wat is een huidworm?

Een huidworm is een zuigworm die behoort tot de de orde van gyrodactylidea.

Ze zijn eerder op de huid te vinden dan op de kieuwen.


Hoe ziet een huidworm eruit?


Van de kieuwworm zijn ze te onderscheiden door het ontbreken van pigmentogen aan hun vooreinde. De wormen houden zich met hun haakapparaat aan hun achtereind in de huid van de koi/vissen vast. Als afweerreactie verdikt de slijmlaag van de koi of vijvervis. De ontstane huid wonden lijden vaak tot secundaire infecties.


Hoe herken ik een infectie van huidwormen op mijn koi of vissen?


De koi of vissen schuren zich en worden apathisch. Huidvertroebelingen en kleine, zich bewegende, wormpjes op de huid.Deels met het blote oog en anders met een loep zichtbaar. Meestal kleiner dan 1 mm.


Hoe behandel ik mijn koi tegen huidwormen?


Aanbevolen medicijnen tegen huidwormen:

- Anti lice (anti luis) van de koidokter is een medicijn toepasbaar in de vijver tegen huidwormen (Gyrodactylus), kieuwwormen (Dactylogyrus) en kreeftachtige parasieten.

- Anti Worm van de koidokter Maarten Lammens is een koi medicijn tegen huid - en kieuwwormen. Gyrodactylus en Dactylogyrus. Anti-Worm is niet schadelijk voor het vijverfilter.

- Parazoryne is een plantaardig immuun stimulant dat huidwormen (Gyrodactylus), kieuwwormen (Dactylogyrus), witte stip (Ichthyophthirius multifillis), peperstip (Oodinium), Costia (Ichtyobodo necator), Chilodonella en Trichodina verminderd.

Let op een goede waterkwaliteit en een goede beluchting.

Medicijnen tegen huidwormen koop je in onze koi vijverwinkel.

Klik op volgende link: huidwormen en bestel anti lice, anti worm en parazoryne in onze winkel.