Uw koi medicijn op koiziekte.nl

Aan de hand van de symptomen snel een medicijn gevonden.

kieuwworm

Wat is een kieuwworm?

Een kieuwworm, ook wel genoemd dactylogyrus, is één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zuigwormen. Ze komen erg vaak voor bij vijvervissen en dus ook koi. Zoals de naam het reeds zegt komt de kieuwworm voornamelijk voor op de kieuwen. Toch kan men op een afstrijkje van de huid ook kieuwwormen ontdekken die migreren naar de kieuwen.Hoe ziet een kieuwworm eruit?

Kieuwwormen hebben een typische morfologie en zijn makkelijk te herkennen onder een microscoop. Gemiddeld zijn ze een halve millimeter groot. Soms kunnen we ze met het blote oog als zwarte puntjes waarnemen van maximaal 2 millimeter groot. Ze hechten zich aan de vis door een paar grote haken en zestien kleinere haken.Hoe herken ik een uitbraak van kieuwwormen op mijn koi of vissen?


Bij een massale infectie raakt de vis snel in ademnood. het bekende ,,happen'' naar lucht is dan een symptoom die kan wijzen op een kieuwworm infectie.Hoe behandel ik mijn koi tegen kieuwwormen?

Aanbevolen medicijnen tegen kieuwwormen:

- Anti lice (anti luis) van de koidokter is een medicijn toepasbaar in de vijver tegen huidwormen (Gyrodactylus), kieuwwormen (Dactylogyrus) en kreeftachtige parasieten.

- Anti Worm van de koidokter Maarten Lammens is een koi medicijn tegen huid- en kieuwwormen . Gyrodactylus en Dactylogyrus. Anti-Worm is niet schadelijk voor het vijverfilter.

- Parazoryne is een plantaardig immuun stimulant dat huidwormen (Gyrodactylus), kieuwwormen (Dactylogyrus), witte stip (Ichthyophthirius multifillis), peperstip (Oodinium), Costia (Ichtyobodo necator), Chilodonella en Trichodina verminderd.

Let op een goede waterkwaliteit en een goede beluchting.

Medicijnen tegen kieuwwormen koop je in onze koi vijverwinkel.

Klik op volgende link: kieuwwormen en bestel anti lice, anti worm en parazoryne in onze winkel.