Uw koi medicijn op koiziekte.nl

Aan de hand van de symptomen snel een medicijn gevonden.

costia


Wat is costia?

Costia is waarschijnlijk de kleinste huid parasiet van de koi. Het is een Protozoa. Normaal zijn deze niet parasitair maar costia leeft wel op koi's. Costia heeft ongeveer de afmeting van een rode bloedcel. Costia is een boonvormige parasiet met twee lange zweepachtige draden. Met deze twee draden zwemt hij. Costia kan temperaturen weerstaan van 2 tot 30 graden. Echter verkiest costia de koele temperaturen Hierdoor zijn koi dus extra gevoelig voor costia in het voorjaar. Costia voedt zich door de huid te doorboren en de cellen leeg te zuigen. Als costia in grote aantallen aanwezig is dan kan ze grootte schade veroorzaken. Na langere tijd van aanwezigheid op de koi kan deze dusdanig verzwakken dat bacteriele infecties en schimmels kans maken om de koi te besmetten. Naast costia heb je nog twee parasieten die verantwoordelijk zijn voor huidvertroebeling. Costia is van deze drie de moeilijkst bestijdbare.


Hoe herken ik costia?

De irritatie die costia veroorzaakt, heeft als gevolg dat de koi meer slijm aanmaakt. Hierdoor lijkt de huid van de koi grauw te worden. De huid van de koi wordt dan Lichtblauw tot grijs van kleur afhankelijk van de kleur van de koi zelf. De vissen zijn lusteloos, schuren zichzelf aan de vijverwand of bodem en hangen in het water. De bewegingen van de besmette koi's zijn erg traag. Costia zorgt ervoor dat in een verder gevordert stadium de huid van de koi bloeddoorlopen is en kleurt deze rood.


Mogelijke oorzaak van costia uitbraak.

Costia breekt vaak uit onder gestresste koi of koi die verzwakt zijn. Vooral in het voorjaar.Hoe behandel je tegen costia?
Aanbevolen medicijnen tegen costia:

- Parazoryne is een unieke natuurlijke parasietverdrijvende behandeling op basis van natuurlijke kruiden werkzaam tegen de koi ziekte costia . parazoryne tast het vijverfilter niet aan.(Bij een grotere koivijver is behandelen met parazoryne een wat duurdere oplossing)

- Anti-Parasiet . Formaldehyde 40% in combinatie met Malachietgroen wordt gebruikt tegen de meeste ééncellige parasieten waaronder costia . Anti parasiet is van de koi dokter Maarten Lammens.

- Anti Mix van de koidokter. Acriflavine samen met malachietgroen wordt gebruikt tegen costia .

let op! een goede beluchting van het vijverwater.

Medicijnen tegen costia koop je in onze koi vijverwinkel.

Klik op volgende link: costia en bestel parazoryne, anti parasiet of anti mix in onze winkel.