Uw koi medicijn op koiziekte.nl

Aan de hand van de symptomen snel een medicijn gevonden.

huidzweren

Wat zijn huidzweren?

Huidzweren zijn een huidziekte die veroorzaakt wordt door een variant van de welbekende Aeromonas bacterie. Deze bacterie komt in alle vijvers voor.


Hoe herken ik huidzweren en hoe ontstaan huidzweren?

Een huidzweer begint vaak met een parasitaire aanval, beschadiging of infectie waarbij de Aeromonas bacterie er voor zorgt dat de ontstane zweer zich uitbreidt. Vaak is een huidzweer een cirkelvormige infectie die steeds groter wordt. Hieronder enkele foto's waar de huidzweer duidelijk te zien is.

Wanneer er niets gedaan wordt aan de infectie zal deze zich verspreiden door het lichaam van de koi en zal de dood onvermijdelijk zijn. De term gatenziekte is bij menig koiliefhebber bekent. Gatenziekte is de term die veel koiliefhebbers gebruiken om de huidzweren op de koi te beschrijven. Deze ,,gaten'' zullen problemen veroorzaken bij de osmose regeling van de koi of vis. Het vijverwater wat door de huid(zweer) dringt zorgt voor een extra belasting van de nieren. Hierdoor zullen de nieren uitvallen.


Hoe behandel ik huidzweren?

Aanbevolen medicijn om huidzweren te behandelen:

- Sabbactisun . Plantaardig immuun stimulant dat bacteriƫle infecties bij vissen verminderd, welke zich uiten door symptomen als b.v. huidzweren , vin- en staartrot, zweren, openstaande schubben, uitpuilende ogen, huidtroebeling, bekschimmel en buikwaterzucht.(Bij een grotere koivijver is behandelen met parazoryne een wat duurdere oplossing)

- Anti Mix van de koidokter. Acriflavine samen met malachietgroen wordt gebruikt tegen huidzweren .

let op! een goede beluchting van het vijverwater.

Medicijnen tegen huidzweren koop je in onze koi vijverwinkel.

Klik op volgende link: huidzweren en bestel sabbactisun of anti mix in onze winkel.