Uw koi medicijn op koiziekte.nl

Aan de hand van de symptomen snel een medicijn gevonden.

karperpokken

Wat zijn karperpokken?

Karperpokken is een virus infectie die zich voornamelijk manisfesteert in het voorjaar. Het is de meest virale ziekte bij koi. Karperpokken worden veroorzaakt door het herpesvirus. Karperpokken komen voor op het gehele lichaam inclusief de vinnen. karperpokken zijn besmettelijk, dat wil zeggen dat andere koi het kunnen krijgen als ze in aanraking komen met een eenmaal besmette vis of koi.


Hoe zien karperpokken eruit?

Karperpokken zien er wit en wasachtig uit en verdwijnen (vaak) zodra de vijverwater temperatuur stijgt. Soms hebben koi diverse jaren last van karperpokken voordat ze tijdelijk of definitief verdwijnen.


Gevolg van karperpokken.

Koi gaan niet dood aan karperpokken. In het ernstigste geval kan de koi misvormd worden door de dikke wasachtige brokken die zich aan het lichaam en vinnen kunnen hechten. Koi die eenmaal besmet zijn geraakt zijn extra gevoelig voor stress waarbij het virus weer kan uitbreken. Na genezing of het verdwijnen van de karper pokken kan de plek op zich verkleurd zijn.

Hoe behandel je karperpokken?

Aanbevolen om karperpokken te behandelen: desinfectiemiddelen, zout, verhogen van de vijverwater temperatuur. op zich is er aan karperpokken niet veel te doen, aangezien het een virus is. Zout kan enigzins verlichting geven zodat de pokken sneller kunnen verdwijnen.
Zoek op onze vijverwinkel: zout kopen .